Ett spännande möte mellan berikande kulturer... Antoine Philippe Historien Foto: Nice, la cote d'azur

Historien bakom Antoine Philippe

Antoine växte upp vid den Franska rivieran för att sedan som ung flytta till Sverige pga kärleken. Philippe, hans son, spenderade många av sin ungdoms somrar i Nice vid den Franska rivieran och kom att inspireras och präglas av de olika kulturerna. Efter Antoines död väcktes en längtan hos Philippe att få skapa ett unikt armbandsur som förenar det bästa och vackraste av två världar, dels för att hedra sin far som också älskade att bära vackra armbandsur, men också för att på ett tidlöst sätt få uttrycka och visa på den skönhet som kan uppstå i möten mellan berikande kulturer.

våra klockor

Våra klockor

Antoine Philippe har sin utgångspunkt i funktionell minimalism, klassisk elegans och enastående kvalitet, i mötet mellan svensk minimalism och fransk elegans om du så vill. Våra klockor är av mycket hög kvalitet och präglas av en genomtänkt, elegant och tidlös design. Klockorna är i grunden konstruerade av kirurgiskt rostfritt stål, och har sedan pläterats med äkta roséguld för lång hållbarhet. De drivs av Schweiziska urverk. Glaset består av en välvd högkvalitets safir kristall med antireflexbehandling. Klockorna är vattentäta till 100 meter / 10 ATM.

Våra läderarmband

Våra vackra läderarmband är tillverkade av speciellt utvalt Italienskt kvalitetsläder. Armbandet har även utrustats med ett fjärilsspänne som gör att det är lätt att justera och sitter säkert och bekvämt runt handleden. Du byter snabbt och enkelt mellan olika armband utan verktyg med hjälp av den inbyggda bajonettfattningen.

rosegold mesh strap

Våra mesharmband

De tidlösa mesharmbanden är tillverkade av kirurgiskt rostfritt stål och har pläterats med äkta roséguld för lång hållbarhet. Armbanden justeras enkelt och sitter säkert och bekvämt runt handleden. Du skiftar enkelt mellan armband utan verktyg med den inbyggda bajonettfattningen.

Ett spännande möte

Vi har utgått från ett kombinerat perspektiv av Scandinavisk minimalism och Fransk elegans när vi skapat våra klockor. Essensen av detta möte har förkroppsligats och kommuniceras i våra klockors tidlösa och eleganta design. Detta möte är verkligen spännande och vi är glada att kunna dela denna erfarenhet och upplevelse med dig!